Haftanın ilk işlem gününe yukarı yönlü hareketle başlayan dolar/TL kuru, 49,1800 seviyesini görerek yeni bir zirveye ulaştı. Küresel piyasalarda dolar endeksinin 102,3 seviyesine çıkması ve yurt dışı veri akışının etkisiyle döviz kurlarında hareketlilik sürerken, avro ve sterlin kurlarında da gün içi işlemler takip ediliyor.
Dünü yatay bir seyirle tamamlayarak 49,1400 bandından kapanış yapan dolar/TL, saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 49,1800 düzeyinde seyrediyor. Aynı dakikalarda avro/TL yatay bir görünümle 55,1530’dan işlem görürken, sterlin/TL ise yüzde 0,1 düşüş kaydederek 65,0010 seviyesine geriledi.
Küresel tarafta, cuma günü açıklanan zayıf istihdam verisi ABD Merkez Bankasına yönelik faiz artırımı beklentilerini zayıflattı. Tedarik Yönetim Enstitüsü eylül ayı hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi de 54,9’a inerek beklentilerin altında kaldı ve sektördeki büyüme hızının yavaşladığını gösterdi. Piyasalarda gözler yarın yayımlanacak Fed tutanaklarına çevrilirken, ABD-İran hattındaki gelişmeler jeopolitik risk priminin korunmasına neden oluyor.
Akaryakıt fiyatlarındaki artışın enflasyon endişelerini artırdığı ABD’de ise yeni bir adım atıldı. ABD Başkanı Donald Trump, kara yolu dışındaki araçlarda kullanılan kırmızı boyalı dizel yakıtın kara yollarında kullanımına geçici izin verilmesi ve federal tüketim vergisi ödemelerinin yıl sonuna kadar ertelenmesini içeren düzenlemeyi onayladı.

