Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Eylül ayı enflasyon verileriyle birlikte milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak 2027 maaş artışını belirleyecek altı aylık dönemin ilk yarısı netleşti. Açıklanan üç aylık kümülatif tüketici fiyat endeksi artışına göre emeklilerin şimdiden hak kazandığı zam oranı yüzde 5,56 olarak kayıtlara geçti.
TÜİK tarafından paylaşılan verilere göre, Eylül ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 1,84 artarken yıllık enflasyon bir önceki aydaki yüzde 31,51 seviyesinden yüzde 29,73 düzeyine indi. Temmuz dönemindeki yüzde 1,78 ve Ağustos ayındaki yüzde 1,84’lük oranların ardından yeni dönemin ilk üç aylık enflasyon tablosu tamamlandı.
Maaşlarına altı ayda bir oluşan enflasyon farkı oranında artış yansıtılan emeklilerin kesin zam tablosunun şekillenmesi için önümüzdeki Ekim, Kasım ve Aralık aylarının resmi verileri bekleniyor.
Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları ile yıl sonu beklentileri doğrultusunda, son çeyrek verilerinin de eklenmesiyle Ocak 2027’de SSK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanacak toplam artışın yüzde 10 ile yüzde 15 aralığında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

